سفارش تبلیغ
صبا ویژن

چگونه از صفر کار با رزین یاد بگیریم؟

علاقه به هنر و انجام کارهای هنری یک حسن به حساب می آید. در گذشته شکل کارهای هنری ساده تر و لوازم آن قابل دسترس تر بود. اما چند سالی می شود که بازار فروش ظروف رزین و اکسسوری های رزینی و دکوریجات و تابلوهای رزینی رونق فراوانی پیدا کرده است. در ابتدا شاید خیلی از افراد به این مورد که این نوع از وسایل را بتوانند در منزل خود تهیه و تولبید کنند فکر هم نمی کردند و مانند بعضی از محصولات دیگر باید حتما کارخانه ای آن را تهیه می کردند. اما با گسترش پست های آموزشی بلاگرهای فضای مجازی و راه اندازی کلاس های آموزش کار با رزین خیلی ها علاقه مند به آموزش ای ن رشته هنری و اشتغال در این حرفه شدند. همینطور که برایتان گفتیم اگر شما از آن دست افراد علاقه مند به اوازم رزینی هستید و میل دارید این نوع از وسایل را در منزل خود تولید کنید می توانید با شرکت در کللاس های آموزشی کار با رزین مدرسه معماری آرت کانر از صفر تا صد کار با رزین را تحت نظر اساتید کاربلد و حرفه ای یاد بگیرید و از هنر دست خود درآمد ایی کنید. به دلیل لوکس بودن لوازم رزینی این وسایل با قیمت بالایی در فروشگاهها عرضه می شود که شما می توانید محصولات تولید خود را با قیمت مناسب تری به مشتری خود عرضه کنید و سود بالایی را کسب کنید. هنر لاکچری رزین را با کلاس های آموزش کار با رزین مدرسه معماری آرت کانر ساده یاد بگیرید . با توجه به علاقه شما به این هنر در این مقاله تصمیم گرفته ایم تا بررسی کنیم چگونه از صفر کار با رزین یاد بگیریم؟ تا انتهای این مقاله همراه ما باشید:

چگونه از صفر کار با رزین یاد بگیریم؟

برای کار با رزین در ابتدا باید علاقه وجود داشته باشد و افرادی که به این هنر علاقه ای ندارند پیشنهاد می شود وقت و انرژی خود را هدر ندهند. برای آموزش و یادگیری از صفر ، کار با رزین باید در کلاس های آموزش کار با رزین ثبت نام کنید یکی از این موسسه های معتبر برای یادگیری صفر تا صد کار با رزین مدرسه معماری آرت کانر می باشد که می توانید با ثبت نام در کلاس های این موسسه به صورت حضوری و آنلاین آموزش های خود را از اساتید حرفه ای دریافت کنید و به تمام جزییات این کار مسلط شویدو مشکلات خود را در اینکلاس ها برطرف کنید . شاید شما هم دیده باشید در فضاهای مجازی ویدئوهای آموزشی کار با رزین و ساخت لوازم رزینی وجود دارد که عده ای از شما این مسیر را انتخاب کنید اما باید بگوییم ای ویدئوها از ابتدا آموزش های لاز را به شما نمی دهند و احتمال اینکه کار شما خراب از آب دربیاد بسیار بالا می باشد. پس برای یادگیری اصولی و از پایه می توانید از کلاس های آموزش کار با رزین آکادمی معماری آرت کانر بهره مند شوید و کار با رزین و تولید محصولات رزینی را به شیوه صحیح آن آموزش ببینید

برای کار با رزین در ابتدا باید مشخص کنید در کدام از قسمت های این هنر می خواهید آموزش ببنید کار با رزین و چوب یا رزین آبستره یا زیورآلات رزینی البته که یادگیری هر یک از این رشته ها زنجیره وار بهم مرتبط می باشد و برای اینکه به یک فرد حرفه ای در کار با رزین تبدیل شوید ما به شما پیشنهاد می کنیم تمامی تکنیک های موجود در کار با رزین را آموزش ببینید.ما در این قسمت از مقاله به مواردی که باید از ابتدا در کار با رزین یاد بگیرید را برای شما بیان می کنیم قبل از شروع کار باید آشنایی و اطلاعاتی نسبت به لوازم و ابزار کار با رزین داشته باشید که در همین قسمت برای شما بیان می کنیم :

چگونه از صفر کار با رزین یاد بگیریم؟

منظور از رزین چیست؟

رزین ترکیبی است طبیعی یا مصنوعی که در صنعت، معماری داخلی و هنرهای تجمسی کاربرد فراوان دارد. رزین به واسطه ماده هاردنر (سفت کننده) خودش را گرفته و سخت می شود. از آنجا که رزین در آب حل نمی شود به عنوان یک ماده ضد آب کننده در زمینه های مختلف کاربرد دارد. حلال رزین الکل و استون است.رزین های آپوکسی در جهان به عنوان رزین های مناسب برای کارهای هنری و دست ساخت دسته بندی شده اند، چرا که عوارض سمی بسیار کمتری داشته و در اتاق کارهایی با تهویه مناسب به راحتی می توان از آنها استفاده کرد. از رزین های آپوکسی برای ساخت زیورآلات مصنوعی استفاده می شود. رزین های اپوکسی برای سفت شدن به کوره (پخته شدن) نیاز ندارند، بلکه در مجاورت هوا با مرور زمان سفت می شود.

رزین اپوکسی از دو ماده تشکیل شده است؛ رزین و هاردنر یا همان سخت کننده. این دو بخش باید با نسبت دقیقی، که توسط تولید کننده مشخص می شود، مخلوط شوند. رزین را همیشه با دقت زیاد استفاده کنید و به توصیه های ایمنی و نکات بهداشتی ارائه شده توسط کارخانه های تولیدی توجه کنید. دقت داشته باشید بعد از اینکه رزین اپوکسی روی یک سطح ریخته و خشک شود، سطحی شفاف، شیشه ای و صیقلی روی کار ایجاد می شود.

انواع رزین را بشناسید و بدانید در چه جاهایی کاربرد دارد؟

1- رزین اپوکسی غلیظ

این نوع غلظت بالایی دارد و به خاطر شفافیت و غلظت بالا علاوه بر مصارف صنعتی ، برای ساخت زیور آلات بسیار مناسب است. به علت بالا بودن غلظت این نوع رزین بهتر است قبل از استفاده ، گرم و در انتها، کار حباب گیری شود. این نوع بیشتر در طرح هایی که در آن از قاب های چوبی و فلزی استفاده می شود کاربرد دارد.

2- رزین اپوکسی رقیق

به دلیل رقیق بودن این نوع رزین نیاز به گرم کردن و حباب گیری زیادی ندارد. به همین علت این نوع رزین بسیار مناسب و مورد مصرف در طرح هایی است که از قالب سیلیکونی برای خلق اثر استفاده می شود. همچنین در خلق آثار سه بعدی ، مصرف بیشتری دارد.

3- کریستال سرورنیک

کریستال سرورنیک شامل رزین و هاردنر به مقدار مساوی می باشدو کاربرد آن مشابه رزین اپوکسی 50 درصد کریستال سرورنیک به دلیل پایین بودن خاصیت گرانروی آن نسبت به رزین اپوکسی 50 درصد ،کمتر حالت محدب گونه به خود میگیرد و برای طرح های بافرم کروی مناسب نیست. اگر می خواهید بدانید رزین اپوکسی با کریستال سرور نیک چه تفاوتی دارد مقاله قبلی ما را مطالعه کنید تا نسبت به این مواداطلاعات بیشتری به دست آورید.

آموزش کامل کار با رزین اپوکسی

یکی از کارهایی که در آموزش کامل کار با رزین اپوکسی در مدرسه معماری آرت کانر آموزش می بینید تکنیک مخلوط کردن رزین با هاردنر یا نحوه ترکیب رزین و هاردنر می باشد که در این قسمت به طور مختصر برای شما بیان می کنیم:

شما هنرجویان عزیز باید دقت داشته باشید که که رعایت کردن نسبت صحیح و دقیق  رزین و هاردنر تاثیر مستقیم و زیادی روی نتیجه ی کار و کیفیت آن دارد. به همین دلیل یکی از مراحل مهم در کار با رزین همین صحیح ترکیب کردن این دو ماده با هم می باشد. به همین دلیل است که از بین دو روش اندازه گیری با پیمانه مدرج و اندازه گیری با ترازوی دیجیتالی روش دوم به دلیل داشتن بیشترین دقت توصیه میشود. شما برای این کار میتوانید ظرفی را برای ترکیب رزین و هاردنر در نظر بگیرید. آن را روی ترازو گذاشته وزن ان را صفر کنید و به مقدار دلخواهی داخل ظرف بریزید. بعد دوباره وزن رزین را نیز صفر کرده و به مقدار مشخص هاردنر بریزید و سپس مخلوط کنید. استفاده از یک ظرف واحد برای اندازه گیری رزین و هاردنر و ترکیب آنها به جای ریختن هاردنر در ظرف های جداگانه و سپس ریختن انها در ظرف سوم و سپس ترکیب انها بهترین روش ممکن است. از نکات مهم دیگری که در نتیجه ی کار تاثیرگذار است میتوان به نحوه ی صحیح ترکیب و مخلوط کردن با هاردنر اشاره کرد. توجه داشته باشید که باید ترکیب کردن را با ابزاری مثل چوب بستنی ضخیم که خیلی هم نازک نباشد انجام داد.

از مهم ترین نکاتی که باید بسیار زیاد به آن دقت داشت این است که اگر مقدار رزین و هاردنر شما زیاد است .نباید کل حجم دو ماده را یکدفعه با هم مخلوط کرد. برای اطمینان از اینکه به درستی و کاملا باهم مخلوط شود می توانیم مخلوط را در ظرف دیگری بریزیم و مجددا مخلوط کنیم به این روش دابل میکس می گویند.

درحین مخلوط کردن ، برای میکس شدن بهتر این دو ماده می توان ظرف را درون یک ظرف آب گرم قرار داد و هم زدن را انجام داد ویا با سشوار به مخلوط گرمادهی کرد. یا می توان چند قطره حلال سرورنیک به مخلوط اضافه کرد. این نکته را به خاطر داشته باشید که تولید حباب تا حدی هم بستگی به مارک رزین دارد ، اما طریقه مخلوط کردن هم در تولید حباب روی آن بی تاثیر نیست. پس موقع مخلوط کردن صبر و حوصله و دقت زیادی به خرج دهید. در صورت در دسترس نبودن ترازو میتوان از پیمانه ی مدرج هم برای اندازه گیری مقدار رزین و هادنر استفاده کرد. اما در نظر داشته باشید که بهترین روش اندازه گیری استفاده از ترازوی دیجیتال با دقت بالاست.

آموزش صفر تا صد کار با رزین

در کلاس های َآموزش صفر تا صد کار با رزین مدرسه معماری یکی از مراحلی که به شما آموزش داده می شود مرحله حباب گیری رزین می باشد. به خاطر داشته باشید که حباب گیری یکی از مراحل مهم درآماده سازی است مگر اینکه بخواهید از تم حباب برای تزئین کار استفاده کنید. درغیر این صورت برای اینکه حباب ازبین برود باید به رزین به مدت 5 الی 10 دقیقه یا بیشتر بسته به نوع رزین، به آن استراحت داد تا حباب ها ازآن خارج شود. گرما دادن به رزین در کاهش مقدار حباب ها تاثیر به سزایی دارد که به دو روش گرما دادن با سشوار و قرار دادن ظرف در آب گرم انجام می شود. قرار دادن ظرف در آب گرم برای از بین بردن حباب ها. برای جلوگیری از معلق شدن آن در ظرف آب از یک وسیله سنگین برای نگه داری استفاده کنید. گرم کردن رزین با گرمای سشوار . از گرمای ملایم سشوار کمک بگیرید زیرا گرمای بیش از حد مدت زمان خشک شدن را کاهش می دهد در نتیجه شما زمان کمتری برای ایجاد تغییرات خواهید داشت. وسایل دیگری که به رزین آغشته شده اند (به جز دستکش پلاستیکی و ظروف یک بار مصرف) رو میتوانید با استفاده از تینر فوری بشورید ، تا دوباره قابل استفاده باشند.

شروع کار با رزین رنگی

در کلاس های آموزش کار با رزین مدرسهمعماری آرت کانر یکی از آموزش هایی که به شما داده خواهد شد آشنایی شما با رنگ های مورد استفاده در رزین و نحوه رنگی کردن رزین برای کارهای رنگین می باشد که بسیار به کار شما در آینده خواهد خورد. در ابتدا این امر باید بگوییم رنگ ها بر دو نوع هستند رنگ های با پایه تینر و رنگ های با پایه آب . رنگ های با پایه آب با رزین مخلوط نمی شوند و رنگ های با پایه تینر با آن واکنش می دهند.

انواع رنگ های رزین

رنگ های خمیری :

رنگ خمیری برای ایجاد بافت از آن ها استفاده میشود. نمایی مات دارند و اکثرا دارای رنگ بندی محدود هستند . برای تکنیک مشهور ساحل و دریا در نقاشی ابستره از این رنگ ها استفاده میشود. مقدار کمی از این رنگ ها برای رنگ دادن به رزین کافی هستند. موقع استفاده از ترانسفر درون کارهای رزین بهتر است سطح زیری کار با رنگ سفید خمیری رنگ امیزی شود تا ترانسفر نمای بهتری داشته باشد. بعد از قرار دادن ترانسفر روی سطح کار رزین خام و بی رنگ ریخته شود. یکی از مشکلاتی که برای اکثریت موقع کار با گل خشک درون کارهای رزین پیش می آید این است که به محض برخورد رزین با آن گل خشک حالت بی رنگ و خیس پیدا میکند. برای حل این مشکل بهتر است ابتدا گل خشک با استفاده از رنگ های خمیری رنگ امیزی شود و سپس درون رزین مورد استفاده قرار گیرد. اما انواع رنگی که می توان با رزین مخلوط کرد شامل موارد زیر می باشد و هریک از آنها مناسب تکنیک های خاصی می باشد که برای شما بیان کردیم:

رنگ های جوهری یا ترنسپرنت :

نمایی شفاف دارند و نور از آنها عبور میکند. برای کارهای زیورالات میتوان از این رنگ ها استفاده کرد رنگ های پودری صدفی هم دسته ی دیگری از رنگ های مورد استفاده هستند. این رنگ ها حالت درخشان و براق و شفافی دارند.

رنگ های میکروبی:

دسته ی اخر هم رنگ های میکروبی هستند که برای تکنیک های خاصی استفاده میشوند. موقع استفاده از این رنگ ها روی همه ی رنگ ها از نوع سفید آنها استفاده میشود. رنگ سفید به علت سنگینی بیشتر باعث میشود که رنگ ها دیگر درون کار نفوذ کنند و حالت مورد نظر برای تکنیک میکروبی را به ما بدهند.

رنگ ویترای

از رنگ های ویترای هم به دلیل اینکه پایه تینر هستند میتوان در ترکیب با رزین استفاده کرد. اما نکته ای که باید به آن دقت داشت این است که برای تهیه حجم های کم از این رنگ ها استفاده شود زیرا واکنش شیمیایی این رنگ ها با رزین به شدت گرما زا است

رنگ اکرلیک

رنگ های اکرلیک را نیز با اینکه بر پایه ی آب هستند میتوان در ترکیب با آن استفاده کرد. اما نکته ای که وجود دارد این است که برخلاف سایر رنگ ها این رنگ را باید ابتدا با رزین مخلوط کرد و سپس هاردنر را اضافه کرد. در صورتی که رنگ های اکریلیک پس از مخلوط شدن رزین و هاردنر به ترکیب اضافه شود در انتهای کار ته نشین میشود.

کلاس آموزش رزین

در کلاس آموزش رزین مدرسه معماری آرت کانر روش قالب گیری رزین را به شما آموزش می دهند و انوع قالب هایی را کی می توانید برای قالب گیری رزین از آن استفاده کنید را برای شما توضیح می دهند . برای قالب گیری رزین اپوکسی از قالب های متنوعی می توان استفاده کرد اما ما در این قسمت  از مقاله به بیان مختصری از این مورد برای شما پرداخته ایم که شامل موارد زیر می باشد:

قالب سیلیکونی:

این نوع قالب ها به علت داشتن قابلیت انعطاب پذیری برای قالب گیری اجسام سه بعدی مناسب می باشند آویزهای قلبی شکل، النگو و.. را می توانید با این قالب ها، قالبگیری کنید. قالب های سیلیکونی متنوعی در بازار موجود است. همچنین می توانید خودتان از شیئی که مدنظر دارید قالبگیری کرده و قالب سیلیکونی مد نظر خود را بسازید. ساخت قالب های سیلیکونی خود مبحثی جانکاه است که در این مقال نمی گنجد.

قالب لاتکسی:

از این قالب ها با عنوان قالب هایی با انعطاف پذیری بالا می توان نام برد. بعضی از انواع رزین ها برای سفت شدن در قالب لاتکسی نیاز به هاردنر بیشتری دارند، بنابراین می بایست قبل از قالبگیری تست شوند. لاتکس در برابر روغن فاسد می شود، بنابراین هنگام کار با لاتکس از مایع ظرفشویی به عنوان جداکننده استفاده می شود.

قالب های پلاستیکی:

برای این قالب های پلاستیکی می توانید از قالب پلاستیکی شکلات های بسته بندی شده در فروشگاه ها و یا ظروف یکبار مصرف نیز استفاده کنید.

قالب های خانگی Home Molds

جایخی و یا جعبه شکلات، قالب های کوچک بسیار خوبی هستند. می توانید ظروف پلاستیکی متفاوتی را که در خانه دارید به عنوان قالب استفاده کنید. همچنین بطری و ظروف شکسته و لبه پریده، اسباب بازی کودکان، قالب های یکبار مصرف خوبی برای این کار هستند.

کاربرد روان کننده در قالب گیری رزین

 روان کننده کمک می کند تا رزین به قالب خود نچسبد. اگر از قالب های نرم و انعطاف پذیر مانند قالب های سیلیکونی استفاده می کنید نیاز به روان کننده ندارید. اما برای استفاده از قالب های دیگر نیاز به یک روان کننده خواهید داشت. اسپری های روغن آشپزی برای اینکار مناسب هستند. بدین صورت که ابتدا سطح داخلی قالب خود را با اسپری روغن آغشته کنید و سپس آن را پاک کنید، تا سطوح قالب فقط چرب شوند بدون اینکه روغن اضافی در قالب باقی بماند، سپس رزین را در قالب بریزید.دقت داشته باشید همانطور که گفته شد، برای قالب های لاتکسی از مایع ظرفشویی به عنوان روان کننده استفاده می کنیم. ابتدا قالب را به مایع ظزفشویی آغشته کرده و صبر میکنید تا خشک شود، سپس رزین را در قالب میریزید.

نکته مهم در آموزش رزین

امیدواریم مطالبی را که در این مقاله برای شما بیان کردیم مفید باشد و شناخت شما را نسبت به هنر رزین افزایش داده باشد. اگر به طور قطعی تصمیم به یادگیری کار بارزین از صفر تا صد دارید حتما در کلاس های آموزش کار با رزین آکادمی معماری آرت کانر شرکت کنید . زیرا در این نوع مقالات و ویدئوهای آموزشی موجوددر فضاهای مجازی نمی توان بطور کامل تمامی جزییات این هنر را برای شما علاقه مندان توضیح داد تا شما به این هنر تسلط پیدا کنید و تنها با آموزش صحیح است که می توانید در کار با رزین به موفقیت دست پیدا کنید.اگر می خواهید به تمامی تکنیک های کار با رزین مسلط شوید همین الان در کلاس های کار با رزین مدرسه معماری آرت کانر ثبت نام کنید و وقت خود را تلف نکنید. در آخر لازم می دانیم که بگوییم کار با رزین بسیار ساده می باشد در صورتی که تمامی موارد را به درستس انجام دهید و بخاطر داشته باشید که رزین یک ماده صنعتی می باشد و کار با آن مستلزم رعایت نکات ایمنی بالا می باشد که در صورت عدم توجه به این نکته خسارات جبران ناپذیری برای شما به بار می آید. این شعار را سر لوحه کار خود با رزین قرار دهید اول ایمنی بعد کار.

کارگاه سازه های چوب و رزین (وودگلس)

یکی از دوره هایی که علاوه بر جذابیت زیاد، امکان کار و استخدام در آن زیاد به چشم می خورد گرایش سازه های چوب و رزین(وودگلس) ، است . آکادمی معماری داخلی آرت کانر با برگزاری کارگاه سازه های چوب و رزین(وودگلس) به افرادی که این دوره را به صورت کامل و موفق بگذرانند و نمونه کار نهایی قابل قبول به اساتید دوره ارائه دهند ، پس از پایان دوره ، مدرک معتبر از وزارت علوم ارائه می دهد تا بتوانند به راحتی وارد بازار کار شوند